tisdag 28 april 2009

Personlig stil.

Någonting som jag verkligen tycker om är att se hur andra har det hemma. Ens hem är ju något som ska spegla ens personlighet. Ungefär som vilken klädstil man har den speglar också ens personlighet fast kanske inte alltid. Min klädstil växlar lite olika beroende på vilket humör man är på och kanske hur mycket man vill synas den dagen. För visst vill man synas mer eller mindre. Det vill ju alla på nåt sätt utan för den delen vara exceptionist!
Men ens hem måste ju ändå vara något som speglar ens personlighet och livstil till det yttersta. Ett hem är ju oftast något man bygger upp under en längre tid. Det är ju inte så att man går och byter ut sin soffa efter humör som man gör med ett klädesplagg. Hemma är man inte heller anonym. Där har du de böcker eller tidningar du läser, fotografier och konst. I badrummet kanske din favoritparfym står framme osv. Det ÄR personligt.

Idag satt jag och bläddrade på http://www.skonahem.com/ och läste om månadens läsarhem; Maria ÖÖs läsarhem - Maria blommar. Jag blev helt förälskad tyckte verkligen att hon hade så fint och verkligen hittat sin stil! Skönt med någon som inte bryr sig om vad trender är och annat utan bara följer sin egen smak.

Bildkälla; http://www.skonahem.comBildkälla: http://www.skonahem.comJag gillar hur hon blandar färger och får det ändå att matcha ihop på något sätt. Och hur hon blandar loppis fynd med nytt! Jag diggar verkligen det turkosa bordet! Jag gissar att det är om - målat.

I vårt hem (min sambo och jag) har vi rätt så mycket blandade färger. Favoritfärgen för tillfället är limegrönt. Jag gillar att blanda den färgen med plommonlila. Många av våra möbler och saker kommer från diverse loppisar. Jag älskar loppisar! Man blir så glad när man lyckas göra ett fynd! Nu har jag även lyckats få min älskade "man" också att bli "loppisbiten".

Ett av vårt senaste fynd var en gammal 50 - tals lampa för en tjuga. Perfekt! Min sambo sprayade den med lite svart och den blev hur snygg som helst! Jag ska försöka lägga ut lite bilder sen när jag fått tillbaka min kamera som är på lagning.

Nu letar jag efter ett sidebord som jag kan ha i köket. Hade tänkt att måla det i en varm gul nyans. Vårt kök är så vitt och kallt! Skulle gärna vilja ha en fondtapet där men det är svårt att göra sådana saker när man bor i hyreslägenhet. Det blir säkert bra med en ny tygtavla på väggen och när jag får min gula möbel. :)

2 kommentarer:

  1. Varför kan man inte komentera ditt nya inlägg för =( Jag som skulle skriva att du är bäst och att jag har en lite present åt dig =) Jaja jag får väl berätta det för dig nästa gång vi ses... Kram

    SvaraRadera
  2. Jag vet inte! Har väl tryckt på någon knapp för mycket! :( Har försökt att redigera det men lyckas inte... *sur*
    Vi ses i morgon!
    Kram.

    SvaraRadera