Så häromdagen slängde jag ihop en sats och bakade efter alla konstens regler utifrån receptet i Allers. Goda blev dom men inte alls så fina som de på bilden i tidningen... Ja ni kan nog gissa själv vems som är vems?
Perfekta frukost bullar är det iallafall!
Här är receptet om du är sugen:
Brytbröd med fibrer och frön.
* 1 bröd, ca 24 bitar.
- 3 dl naturell yoghurt
- 3 dl vatten
- 50 g jäst
- 50 g rumsvarmt smör
- 2 msk honung
- 2 tsk salt
- 1 dl kruskakli
- 3 dl grahamsmjöl
- ca 9 dl vetemjöl special med fulllkorn
Garnering: Vita/svarta sesamfrö och vita/blå vallmo frö.
- Värm yoghurten och vattnet till fingervarm temperatur. Smula jästen i en degbunkeoch häll vätskan över. Rör om till jästen löst sig.
- Klicka ner matfettet, tilsätt honungen och saltet.
- Blanda ner kruskakli och de båda mjölsorterna, arbeta samman till en blank och smidig deg. Täck med bakduk och låt vila i bunken i ca 45 minuter.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och forma till en längd. Skär upp längden till mindre bitar och forma dem till släta runda bullar.
- Lägg bullarna i en bakpappersklädd långpanna, ca 30*40 cm. Låt dem jäsa till knappt dubbel storlek, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med vatten och strö över frösorterna.
- Grädda bullarna i mitten av ugnen i 12 - 15 minuter.
Lycka till!
Kramar Elin.
mums! vadå fula? hade gärna haft dem nu till morgon kaffet.. gamla tidningar är bara bäst..
SvaraRadera