tisdag 23 mars 2010

Med eller utan kardemumma?

Dessa kakor har jag bakat; "Kokosflarn med kardemumma". Jag älskar kardemumma smaken i vanliga fall men denna gången tyckte jag att det inte riktigt gifte sig i munnen med kokosen. Men min sambo tyckte de var supergoda och de är snart slut så det är väl en smaksak.
De var väldigt enkla att göra så här är receptet om du vill pröva. Med eller utan kardemumma är frivilligt!

* ca 40 st * 30 min

Sätt ugnen på 175 grader. Smält 75 g smör och blanda med 1 ½ dl strösocker,
3 dl kokosflingor, 1 ägg och 3 krm malen kardemumma.
Rör sist i 1 msk vetemjöl och 1 tsk bakpulver. Klicka ut smeten på bakplåtpappers klädda plåtar. Ca 1 rågad tsk till varje kaka är lagom. Baka i ugnen ca 8 - 10 minuter.
Låt flarnen svalna innan du lossar dem från pappret. Förvara kakorna med tätslutande lock.

Snabbt och lätt! Kan tänka mig att de är väldigt goda till glass! :)

Kramar Elin.

1 kommentar:

  1. Mmmm. Ser farligt gott ut!
    Här försöker vi att dra ned på sötsuget...
    Milla

    SvaraRadera